ADEMCOACHING

"Breathe in deeply to bring your mind home to your body" - Thich Nhat Hanh

Wat is ademcoaching?

De manier waarop je ademt laat veel zien over hoe je in het leven staat. Ademcoaching laat je herkennen wat jouw patronen zijn in het leven die klachten veroorzaken. Het laat je tot de kern komen van de wens die daar eigenlijk onder ligt. De adem gebruiken we als ingang om contact te maken met diepere lagen in jezelf. Door stil te staan bij jouw binnenwereld en blokkades te detecteren, integreren en loslaten kan het natuurlijke adempatroon herstellen. Je kunt het zien als het opschonen van het onderbewuste. Zo ontstaat meer ruimte om jezelf te verbinden met wie je werkelijk bent.

Ademcoaching leidt tot stressreductie, verbetering van de fysieke gezondheid en heling van vastgezette emoties en trauma. Je ervaart dat het altijd veilig is om terug te keren naar jezelf. Je ziet helder je eigen verlangens, waarden en grenzen in. Het mooie is dat je niet alleen meer verbinding met jezelf ervaart, maar ook met de omgeving. Vanuit deze verbinding veranker je je nog steviger in jezelf. Zo kun je constructiever omgaan met uitdagende situaties. Steeds beter ben je dan in staat vervolgstappen te nemen in het leven, die in lijn liggen met dat wat voor jou op dit moment belangrijk is.

Wat levert ademcoaching op?

Ademcoaching is voor iedereen die op zoek is naar:

  • Diepe ontspanning en meer balans
  • Uit je hoofd en in je lichaam komen
  • Loslaten van stress en spanning
  • Integreren van onverwerkte emoties en trauma
  • Inzicht en veranderen van oude patronen en gedragingen
  • Een mildere houding naar jezelf
  • Meer vitaliteit en verlichting van fysieke klachten

Wat doet ademcoaching?

Het uitgangspunt voor een gezond leven is dat je adem stroomt. Stress en negatieve emoties werken belemmerend op je ademstroom. Het lichaam slaat gedurende onze levensloop onderdrukte emoties en spanningen op in onze cellen. Dit kan een beperkter adempatroon tot gevolg hebben. Het onbewuste beschermingsmechanisme om weg te blijven van negatieve emoties, maakt dat we bijvoorbeeld soms onze adem in houden tijdens een spannende of pijnlijke situatie om deze niet in alle heftigheid te hoeven voelen. Dergelijke adempatronen kunnen dan leiden tot chronische spanning, oppervlakkige ademhaling en het verliezen van het contact met ons lichaam. Door de zuurstof weer in alle vrijheid te laten stromen, ervaar je dus meer levendigheid, vreugde en energie.

Bewust verbonden ademen is een actieve meditatievorm die het gehele ademhalingssysteem opent en oude ineffectieve manieren van ademen corrigeert. Het openen van dit systeem zorgt voor een optimale zuurstof opname. Ademen in eerder afgesloten delen brengt negatieve emoties en overtuigingen aan de oppervlakte. De adem geleidt de verwerking waardoor er op celniveau een permanente transformatie plaatsvindt.

Reviews